Radebeul, Villa „Bärenfett”:
    Tentoonstelling «Die Deutschen und ihre Indianer», 2021:
    Sinds 1957 kent het Duitse jeugdtijdschrift „Bravo” gouden, zilveren en bronzen prijzen toe aan de meest succesvolle artiesten; t/m 1964 bestond deze „BRAVO Otto”, zoals de prijs officieel heet, uit een medaille met een afbeelding van de (fictieve) belichtingsman Otto, maar vanaf 1965 werd de prijs - uiteraard dankzij het succes van de verfilmingen naar de boeken van Karl May - veranderd in een trofee in de vorm van een indiaantje. Aanvankelijk ging het alleen om een prijs voor de beste filmster, maar anno 2021 zijn er gouden, zilveren en bronzen „BRAVO Otto”’s te verdienen in de volgende negen categorieën: zanger/zangeres nationaal, zanger/zangeres internationaal, YouTube-/social media-ster, newcomer, K-Pop-ster, serie-/filmster, hip-hip-artiest nationaal, hip-hop-artiest internationaal en band/duo.
    Pierre Brice won negen gouden, één zilveren en twee bronzen „BRAVO Otto”’s; alleen de band Bon Jovi won er meer (13), maar de negen gouden exemplaren van Pierre Brice zijn nog steeds het absolute record. Afgebeeld is het gouden exemplaar dat Pierre Brice in 1966 won.
    Marie Versini won overigens vier gouden, één zilveren en één bronzen „BRAVO Otto”’s, terwijl Lex Barker het opvallend genoeg met maar één bronzen prijs moest stellen.
    © foto 2021